Bli medlem!
Bli medlem
Meny

DS-nytt

1 Maj

Hej!

Hoppas ni alla hade en riktigt fin valborg och en lika trevlig 1 Maj. I lördags hade styrelsen sitt första riktiga möte tillsammans med IOGT-NTO Dalarna och Junis Dalarna. Mötet bjöd på många givande samtal och diskussioner för framtiden. 

Gröna Lund
Du har väl inte missat att IOGT-NTO rörelsen i Dalarna ska åka på en gemensam Gröna Lunds-resa? Den 26 Maj åker vi tillsammans från Falun till huvudstaden för en fullspäckad dag! För mer info, klicka HÄR!

UNF:aren
Nästa UNF:aren kommer att äga rum den 2 Juni. För mer information kommer snarast!

Faddrar
Under mötet bestämde vi vilka som kommer att vara fadder för respektive förening. En fadder är en person som hjälper föreningen med diverse saker och svarar på frågor.

UNF Berguven: Angelica Ljungström
UNF Siljan: Marcus Eriksson
UNF Borlänge: Alice Gren
UNF Hedemora: Alice Gren
UNF Bjurs: Elin Sörlie
UNF Byn: Karl Gustavsson
UNF Falun: Angelica Ljungström
UNF Orten: Madelene Berglund
UNF GP: Madelene Bergkund
Dala Äventyr och Hälsa: Karl Gustavsson

 

Tack för denna gång!

8 April

Goddagens!

Gårdagens disriktsårsmöte präglades av skratt, trevligt umgänge och intressanta diskussioner. Nu väntar en ny mandatperiod och vi i styrelsen ser fram emot det kommande året!

AVSKEDSHÄLSNINGAR

Den avgående styrelsen har skrivit några personliga hälsningar för att ta avsked och tacka för mandatperioden som har varit!

Francesco Wagner, ordförande

- "Live now, make now always the most precious time. Now will never come again." Jean-Luc Picard, "Inner Light"

Madelene Berglund, vice ordförande

- Au revoir, mes amis. Au bientôt!

Alice Gren, kassör

- Vad mycket kul vi gjort, vad vi har hittat på
Men tiden går så fort, nu är det dags att gå
Hej då, vi ses, adjö, farväl
Godnatt, sov gott min vän
Var glad som jag, för allt känns bra
Ja, jag vet att vi snart ses igen

Hej då, vi ses, adjö, farväl
och imorgon vill jag förstås
att vi ska ha det minst lika bra
och att du vill komma o leka med oss

Elin Sörlie, sekreterare

- Det har varit utvecklande att arbeta med UNF. Tack för mig.

Karl Gustavsson, ledamot

- According to all known laws
of aviation,

there is no way a bee
should be able to fly.

Its wings are too small to get
its fat little body off the ground.

The bee, of course, flies anyway

because bees don't care
what humans think is impossible.

Yellow, black. Yellow, black.
Yellow, black. Yellow, black.

Ooh, black and yellow!
Let's shake it up a little.

Barry! Breakfast is ready!

Ooming!

Hang on a second.

Hello?

- Barry?
- Adam?

- Oan you believe this is happening?
- I can't. I'll pick you up.

Looking sharp.

Use the stairs. Your father
paid good money for those.

Sorry. I'm excited.

Here's the graduate.
We're very proud of you, son.

A perfect report card, all B's.

Very proud.

Ma! I got a thing going here.

- You got lint on your fuzz.
- Ow! That's me!

- Wave to us! We'll be in row 118,000.
- Bye!

Barry, I told you,
stop flying in the house!

- Hey, Adam.
- Hey, Barry.

Marcus Eriksson

- Tack för det här händelserika året. Jag har verkligen växt som person i DS detta år.

Delovan Theman

Tyvärr har Delovan inte skickat in sin avskedshälsning.

NYA STYRELSEN

Såhär ser den nya styrelsen ut!

Ordförande: Elin Sörlie

Vice ordförande: Angelica Ljungström

Sekreterare: Madelene Berglund

Kassör: Alice Gren

Ledamöter: Marcus Eriksson, Karl Gustavsson


På återseende!


11 December 2017

God kväll!

December är här, och tänk att vi har fått lite snö i år! Vi har några aktiviteter kvar innan vi tackar av detta år och välkomnar 2018 med öppna armar!

Nyårsfirande
Den sista December är det dags för en helfestlig nykter nyårsfest! Det kommer att bjudas på middag, underhållning och trevligt sällskap! Det kommer att börja kl. 19:00 och vi kommer att hålla till på gamla elverket!

Pepparkaksbakning
På gamla elverket kommer det även att ske pepparkaksbakning kl 15:00 där vi kommer att baka supergoda pepparkakor!

Det var allt för denna gång, hoppas ni har ett fortsatt snöigt December!


 

29 Oktober 2017

Hej allesammans!

Oktober har anlänt och färgat Falun i höstens alla vackra färger. Vi lämnar sommaren bakom oss med fina minnen från bland annat kongressen i Karlstad och den rörelse-gemensamma resan till Leksand Sommarland. Nu välkomnar vi istället hösten och alla projekt som väntar. 

Prison Island
Nu väntar ytterligare en rörelse-gemensam resa, denna gång till det nyöppnade stället Prison Island! Håll er uppdaterade för mer information kring eventet!

FSS
Idag hade vi ytterligare en föreningsstyrelsesamling, denna gång i Vikmanshyttan för att köra lite gokart. Dagen bjöd även på givande diskussioner.

Vit Jul 
Vit Jul-kampanjen börjar närma sig! För er föreningar som vill hålla i ett evenemang under kampanjen så finns mer information HÄR!

Det var allt för denna gång! Ha en hemskt trevlig halloween!

18 Juni 2017

Goddagens!

Nu har årets första gemensamma styrelsemöte uppe på Lilltorpet avklarats! Dagen bjud på intressanta diskussioner och trevligt folk i form av resten av IOGT-NTO-rörelsen i Dalarnas distriktsstyrelser. 

Leksands sommarland
Snart är det dags för den rörelsegemensamma resan till Leksands sommarland. Sista anmälningsdagen är den 9 Juli. Mer information om resan hittar du HÄR!

Nykter cruising
Varje år anordnas en nykter cruising i Orsa där man bland annat lottar ut en riktigt tjusig bil och självklart missar inte UNF Dalarna chansen att synas på detta arrangemang! Nykter cruising i Orsa kommer att hålla till under helgen vecka 29. Om ni har vägarna förbi Orsa kan jag varmt rekommendera detta!

Solvarg
Den 10 Juli mellan kl 18-20 kommer några av oss i distriktsstyrelsen att åka till Kungsol i Rättvik och föreläsa på Solvarg som är Nykterhetens scoutförbunds (NSF) årliga ledarutbildning och vi är oerhört taggade på att få vara med och föreläsa kring det vi brinner om mest: alkoholfrågan!

Faddergruppen
Även om distriktsstyrelsen är väldigt engagerade i detta förbund finns tyvärr inte tid för oss att sköta allt. Därför har vi beslutat att starta upp en faddergrupp, där vem som helst som är medlem för chansen att hjälpa till att utveckla våra fina föreningar runt om i Dalarna. Om detta verkar intressant kan du klicka HÄR för mer information samt anmälningsformulär.

Sommarfest
I slutet av Augusti förra året anordnade UNF Dalarna en Sommarfest, då vi åt god mat, lyssnade på musik och spelade lite olika spel och lekar. I år har vi beslutat att göra en favorit i repris! Har ni några förslag på hur vi kan göra årets Sommarfest ännu coolare än förra får ni gärna höra av er till Madelene Berglund på 072 558 85 67 eller på Facebook!

Vår nya VU!
Som ni alla säkert redan vet så har vår fantastiska verksamhetsutvecklare Andreas Hyttsten slutat sitt jobb för UNF Dalarna för att bege sig ut på nya äventyr. Men oroa er icke! Istället för Andreas har vi nu Emil Lisell som verksamhetsutvecklare för UNF Dalarna istället. Vi ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med denna oerhört engagerade individ!

Det var allt från oss för denna gång! Hoppas ni får en fortsatt trevlig ledighet!

10 Maj 2017

God kväll!

Under kvällen har styrelsen samlats på Expen i Falun för ännu ett styrelsemöte. Vår förbundsfadder gjorde även ett besök. 

FSS
Vi har diskuterat den kommande föreningsstyrelsesamlingen som kommer ske den 19-21 Maj på Gamla Elverket i Falun. Sitter du i en föreningsstyrelse är det något du absolut inte får missa!

Kongress
Vi diskuterade även den kommande kongressen i Karlstad den 27 Juni till 2 Juli, årets hetaste händelse inom UNF! Vi vill självklart att så många som möjligt kommer till Karlstad och är med och påverkar UNF's framtid. Vill du veta mer om kongressen kan du kontakta vår distriktsordförande Frazze Wagner på 072-054 40 44 eller på frazze@unf.se.

Ordförandeträff
I år är det premiär för något helt nytt! UNF Dalarna kommer anordna sin egna ordförandeträff! Vi bjuder även in ordföranden från Junis och IOGT-NTO här i Dalarna. Ordförandeträffen sker den 3-4 Juni. Håll er uppdaterade för mer information!

Folknykterhetens vecka
Snart är det dags för folknykterhetens vecka! Det är IOGT-NTO's högtidsvecka där vi firar nykterheten. Under veckan faller även folknykterhetens dag in den 25/5. Se till att prata med er föreningsstyrelse om dessa viktiga datum och se till att UNF syns ordentligt hela veckan!

Andreas avskedsturné
Andreas Hyttsten, vår käre verksamhetsutvecklare ska snart sluta. För att ta farväl gör han en liten turné genom Dalarna och besöker alla föreningar i Dalarna. Nästa hållplats för turnén är Orsa!

Synpunktslådan
Ni har väl inte missat UNF Dalarnas synpunktslåda? Har du synpunkter på distriktet eller någon specifik förening kan du ventilera alla dina åsikter HÄR!

Resursbanken
UNF Dalarna har även en resursbank! Skulle du vilja hjälpa till på arrangemang kan du lätt informera oss om det genom att fylla i formuläret om för din bekvämlighets finns HÄR!

Hoppas ni har en fin vecka!

10 April 2017

Distriktsstyrelsens första möte

Hej! Nu har UNF Dalarnas nya distriktsstyrelse haft sitt allra första möte tillsammans! Vi ser alla fram emot det kommande året vilket vi hoppas att även ni gör. Under kvällens möte diskuterade vi bland annat en kommande föreningsstyrelsesamling samt en ordförandeträff! Utöver att planera kommande aktiviteter beslutade vi även vem som ska vara fadder för respektive förening. 

Faddrar:
Bjurs: Madelene Berglund
Borlänge: Alice Gren
V.Ä.N.D.-Järna: Elin Sörlie
Falun: Francesco Wagner
Hedemora: Alice Gren
Berguven: Madelene Berglund
Rättvik: Karl Gustafsson
The Gathering: Marcus Eriksson
Mek & Stek: Elin Sörlie
GP: Madelene Berglund
Game Club: Elin Sörlie
Byn: Francesco Wagner 

 

15 Mars 2017

DÅM!

Då var det dags för DÅM 2017! Det kommer vara den 8 April i Falun. Mer information hittar du här

5 Oktober 2016

Hej!

Ds hade ett möte den 29:e september. Vi pratade om att Pumpen börjar närma sig (17:e november) och även att vi ska ha vandring i Bjursås nu på Söndag.
Vi pratade även om de kommande kurserna! UNF:aren+ 2.0 är den 14-16 Oktober, http://unfdalarna.se/unfarenunfaren-20.
V.44 har vi något nytt för iår! Camp Dalahästen! Mer info: http://unfdalarna.se/camp-dalahasten

8 September 2016

Hej!

Idag har vi haft ett styrelsemöte hemma hos Ordförande Frazze. Vi har bland annat diskuterat höstens UNF:aren kurser (Mer info här), lite om det kommande OP-dygnet (Info).

UNF till alla närmar sig även med stormsteg. UNF till alla är en kampanj som UNF håller där vi under 2 dagar ska synas extra mycket. Så ut och affischera med er! För fler frågor och förhoppningsvis svar så kontakta eran föreningsfadder.

15 Maj 2016

God dag!

Denna helg har DS haft arbetshelg där vi gått igenom det kommande året och planerat in värvarvecka, UNF:aren och partykvällar! Vi hade även besök av Förbundsordförande Erik Tegnander. Furuvik med JUNIS och IOGT-NTO samt lisebergsresan diskuterades också. 

24 april 2016

God kväll!

Nu har distriktsstyrelsen återvänt från Stockholm efter en väldigt givande distriktsstyrelsesamling. DS fick bland annat lära sig om UNFs bildningssystem men även diskuterat om vart vi vill att UNF Dalarna ska vara om 5 år. Vi hann även med att träffa andra distriktsstyrelser ifrån de andra distrikten! 

Under helgen har vi även öppnat vårat instagramkonto! Följ oss på @unfdalarna

(Här visar vi vad vi vill att UNF Dalarna ska uppnå inom 5 år, vi kom fram till att vi vill att alla i Dalarna ska veta vad UNF är och vad vi gör)


17 april 2016

God eftermiddag!

Denna helg som har varit har den nya DS haft sitt första möte. Där vi bland annat har diskuterat Lisebergsresa,Folknykterhetensvecka, Valborg och vi har även tilldelat alla föreningar en varsin fadder som kommer presentera sig själv för varje förening. 
Vi har även beslutat att öppna ett instagramkonto samt ett snapchatkonto, så håll utkik efter detta!

Faddrar:
Bjurs: Francesco Wagner
Borlänge: Mahammed Mowlid
Dala-Järna: Madelene Berglund
Falun: Alma Kock
Hedemora: Alice Gren
Leksand: Emma Evertsson
Orsa: Emma Evertsson
Rättvik: Francesco Wagner
The Gathering: Rodost Öncü

  

 

 

 

 

Live long and prosper
Undertecknat Francesco Wagner

14 april 2015

Hej!

I helgen hade vi i UNF Dalarna Distriktsårsmöte i Orsa. Vi beslutade bland annat om budget och arbetsplan för 2015 och valde en ny distriktsstyrelse. Therese och Josefine avtackades och Alma, Jennifer och Emil hälsades välkomna! Här ser ni de nio personerna som kommer att göra allt för UNF Dalarna 2015!

9 februari 2015

Hej!

Förra helgen hade vi i distriktsstyrelsen arbetshelg. Mestadels planerade vi och skrev handlingar inför DÅM, men vi hann även med en del andra saker.
Om bara några dagar kommer vi att skicka ut ett brev till alla er medlemmar med info om vad som är på gång i och utanför distriktet, men redan nu får du en liten tjuvkik här. Varsågod!

FÅM
Som du säkert vet så är februari årsmötes-månaden nr 1. Alla Dalarnas föreningar ska ha årsmöte, och vi tycker verkligen att just du ska passa på att gå på din förenings FÅM!

DÅM
Den 11 april smäller det! Då är det Distriktsårsmöte för hela UNF Dalarna. Vi kommer i år att samlas i Orsa och tillsammans bestämma vad som ska hända i distriktet under 2015. Vilka som får åka som ombud till DÅMet väljer varje förening på sitt FÅM.

UNF:aren och UNF:aren Avancerad
Helgen 6-8 mars är en helg att boka! Då kommer vi dels att arrangera en UNF:aren-kurs, som är en "grundkurs" i vad UNF är och står för. Vi har som mål att alla distriktets medlemmar ska ha gått en UNF:are, så har du inte gjort det än är det dags nu!

Dessutom har vi nu ett alternativ för dig som redan har gått UNF:are och känner att du har rätt bra koll, nämligen UNF:aren Avancerad. Här kommer vi att fördjupa oss ännu mer i ämnena man pratar om på "grundkursen".

Hoodies
Inom kort kommer du att kunna beställa dig helt egna huvtröja med UNF Dalarnas nya, snygga profiltryck på. Håll utkik här på hemsidan och på Facebook så ser du när det är dags att beställa.

Plankan, snögubbar och annat viktigt
Om du trodde att vi i DS kan umgås med varann en hel helg utan att det blir något tok så trodde du fel! Här kommer därför en bild på Thereses, Fredriks och Annas fantastiska snögubbe, en bild på när nästan hela DS antar Plankan-utmaningen, och så en tråkig bild på när vi sitter och ser ut som att vi vet vad vi gör ;)

 

8 december 2014

Hej!

Det här är den senaste nyheten här på unfdalarna.se- nämligen DS-nytt!
Under den här fliken kommer vi i Distriktsstyrelsen att ha vår egen lilla blogg. Vi kommer efter våra möten göra ett inlägg om vad som är på gång i UNF Dalarna just nu. Det kan även hända att det kommer upp någon bild eller filmsnutt på oss, så se till att inte missa något!
Håll tillgodo- här kommer det första inlägget!

Vit Jul
Julen närmar sig med stormsteg och UNF-föreningarna i Falun, Orsa och Bjurs har Vit Jul-aktiviteter planerade. På varje förenings Facebooksida kan du se vad de har tänkt göra och när.
Är du intresserad av att vara med och samla in namnunderskrifter från andra som också lovar att fira en nykter jul? Hör då av dig till Andreas! (Kontaktinfo till honom finns under fliken Kontakt)

Högskoleprojektet
Som några redan vet så har vi påbörjat ett projekt tillsammans med Högskolan Dalarna. Målet är att värva högskoleelever och andra unga vuxna för att sedan starta en blandförening. Det är en förening för medlemmar i åldrarna 18-35 år, som ett samarbete med IOGT-NTO.

Föreningsstödspotten
Sitter du i en föreningsstyrelse? Nu finns det ett nytt ställe för din förening att söka pengar ifrån- nämligen Föreningsstödspotten. Efter att vi la ner flera gamla föreningar så fick vi pengarna som de hade kvar, och vi bestämde att de pengarna ska gå tillbaka till er i de aktiva föreningarna.

Synpunktslådan
Du kommer väl ihåg vår suveräna synpunktslåda!? Oavsett om du är missnöjd eller supernöjd med något- skriv det i lådan så att vi får veta!

"Mitt i natten-tok!"
Jag skrev ju där uppe att det kunde komma upp bilder på oss.
Efter senaste mötet bestämde sig några av oss för att leka "Pann i lappan". Såhär såg det ut runt halv ett på natten ;)

Pann i lappan!

 

Logo FacebookUNF Dalarnas Facebook-grupp