Bli medlem!
Bli medlem
Meny

 

DS-nytt

10 Maj 2017

God kväll!

Under kvällen har styrelsen samlats på Expen i Falun för ännu ett styrelsemöte. Vår förbundsfadder gjorde även ett besök. 

FSS
Vi har diskuterat den kommande föreningsstyrelsesamlingen som kommer ske den 19-21 Maj på Gamla Elverket i Falun. Sitter du i en föreningsstyrelse är det något du absolut inte får missa!

Kongress
Vi diskuterade även den kommande kongressen i Karlstad den 27 Juni till 2 Juli, årets hetaste händelse inom UNF! Vi vill självklart att så många som möjligt kommer till Karlstad och är med och påverkar UNF's framtid. Vill du veta mer om kongressen kan du kontakta vår distriktsordförande Frazze Wagner på 072-054 40 44 eller på frazze@unf.se.

Ordförandeträff
I år är det premiär för något helt nytt! UNF Dalarna kommer anordna sin egna ordförandeträff! Vi bjuder även in ordföranden från Junis och IOGT-NTO här i Dalarna. Ordförandeträffen sker den 3-4 Juni. Håll er uppdaterade för mer information!

Folknykterhetens vecka
Snart är det dags för folknykterhetens vecka! Det är IOGT-NTO's högtidsvecka där vi firar nykterheten. Under veckan faller även folknykterhetens dag in den 25/5. Se till att prata med er föreningsstyrelse om dessa viktiga datum och se till att UNF syns ordentligt hela veckan!

Andreas avskedsturné
Andreas Hyttsten, vår käre verksamhetsutvecklare ska snart sluta. För att ta farväl gör han en liten turné genom Dalarna och besöker alla föreningar i Dalarna. Nästa hållplats för turnén är Orsa!

Synpunktslådan
Ni har väl inte missat UNF Dalarnas synpunktslåda? Har du synpunkter på distriktet eller någon specifik förening kan du ventilera alla dina åsikter HÄR!

Resursbanken
UNF Dalarna har även en resursbank! Skulle du vilja hjälpa till på arrangemang kan du lätt informera oss om det genom att fylla i formuläret om för din bekvämlighets finns HÄR!

Hoppas ni har en fin vecka!

10 April 2017

Distriktsstyrelsens första möte

Hej! Nu har UNF Dalarnas nya distriktsstyrelse haft sitt allra första möte tillsammans! Vi ser alla fram emot det kommande året vilket vi hoppas att även ni gör. Under kvällens möte diskuterade vi bland annat en kommande föreningsstyrelsesamling samt en ordförandeträff! Utöver att planera kommande aktiviteter beslutade vi även vem som ska vara fadder för respektive förening. 

Faddrar:
Bjurs: Madelene Berglund
Borlänge: Alice Gren
V.Ä.N.D.-Järna: Elin Sörlie
Falun: Francesco Wagner
Hedemora: Alice Gren
Berguven: Madelene Berglund
Rättvik: Karl Gustafsson
The Gathering: Marcus Eriksson
Mek & Stek: Elin Sörlie
GP: Madelene Berglund
Game Club: Elin Sörlie
Byn: Francesco Wagner 

 

15 Mars 2017

DÅM!

Då var det dags för DÅM 2017! Det kommer vara den 8 April i Falun. Mer information hittar du här

5 Oktober 2016

Hej!

Ds hade ett möte den 29:e september. Vi pratade om att Pumpen börjar närma sig (17:e november) och även att vi ska ha vandring i Bjursås nu på Söndag.
Vi pratade även om de kommande kurserna! UNF:aren+ 2.0 är den 14-16 Oktober, http://unfdalarna.se/unfarenunfaren-20.
V.44 har vi något nytt för iår! Camp Dalahästen! Mer info: http://unfdalarna.se/camp-dalahasten

8 September 2016

Hej!

Idag har vi haft ett styrelsemöte hemma hos Ordförande Frazze. Vi har bland annat diskuterat höstens UNF:aren kurser (Mer info här), lite om det kommande OP-dygnet (Info).

UNF till alla närmar sig även med stormsteg. UNF till alla är en kampanj som UNF håller där vi under 2 dagar ska synas extra mycket. Så ut och affischera med er! För fler frågor och förhoppningsvis svar så kontakta eran föreningsfadder.

15 Maj 2016

God dag!

Denna helg har DS haft arbetshelg där vi gått igenom det kommande året och planerat in värvarvecka, UNF:aren och partykvällar! Vi hade även besök av Förbundsordförande Erik Tegnander. Furuvik med JUNIS och IOGT-NTO samt lisebergsresan diskuterades också. 

24 april 2016

God kväll!

Nu har distriktsstyrelsen återvänt från Stockholm efter en väldigt givande distriktsstyrelsesamling. DS fick bland annat lära sig om UNFs bildningssystem men även diskuterat om vart vi vill att UNF Dalarna ska vara om 5 år. Vi hann även med att träffa andra distriktsstyrelser ifrån de andra distrikten! 

Under helgen har vi även öppnat vårat instagramkonto! Följ oss på @unfdalarna

(Här visar vi vad vi vill att UNF Dalarna ska uppnå inom 5 år, vi kom fram till att vi vill att alla i Dalarna ska veta vad UNF är och vad vi gör)


17 april 2016

God eftermiddag!

Denna helg som har varit har den nya DS haft sitt första möte. Där vi bland annat har diskuterat Lisebergsresa,Folknykterhetensvecka, Valborg och vi har även tilldelat alla föreningar en varsin fadder som kommer presentera sig själv för varje förening. 
Vi har även beslutat att öppna ett instagramkonto samt ett snapchatkonto, så håll utkik efter detta!

Faddrar:
Bjurs: Francesco Wagner
Borlänge: Mahammed Mowlid
Dala-Järna: Madelene Berglund
Falun: Alma Kock
Hedemora: Alice Gren
Leksand: Emma Evertsson
Orsa: Emma Evertsson
Rättvik: Francesco Wagner
The Gathering: Rodost Öncü

  

 

 

 

 

Live long and prosper
Undertecknat Francesco Wagner

14 april 2015

Hej!

I helgen hade vi i UNF Dalarna Distriktsårsmöte i Orsa. Vi beslutade bland annat om budget och arbetsplan för 2015 och valde en ny distriktsstyrelse. Therese och Josefine avtackades och Alma, Jennifer och Emil hälsades välkomna! Här ser ni de nio personerna som kommer att göra allt för UNF Dalarna 2015!

9 februari 2015

Hej!

Förra helgen hade vi i distriktsstyrelsen arbetshelg. Mestadels planerade vi och skrev handlingar inför DÅM, men vi hann även med en del andra saker.
Om bara några dagar kommer vi att skicka ut ett brev till alla er medlemmar med info om vad som är på gång i och utanför distriktet, men redan nu får du en liten tjuvkik här. Varsågod!

FÅM
Som du säkert vet så är februari årsmötes-månaden nr 1. Alla Dalarnas föreningar ska ha årsmöte, och vi tycker verkligen att just du ska passa på att gå på din förenings FÅM!

DÅM
Den 11 april smäller det! Då är det Distriktsårsmöte för hela UNF Dalarna. Vi kommer i år att samlas i Orsa och tillsammans bestämma vad som ska hända i distriktet under 2015. Vilka som får åka som ombud till DÅMet väljer varje förening på sitt FÅM.

UNF:aren och UNF:aren Avancerad
Helgen 6-8 mars är en helg att boka! Då kommer vi dels att arrangera en UNF:aren-kurs, som är en "grundkurs" i vad UNF är och står för. Vi har som mål att alla distriktets medlemmar ska ha gått en UNF:are, så har du inte gjort det än är det dags nu!

Dessutom har vi nu ett alternativ för dig som redan har gått UNF:are och känner att du har rätt bra koll, nämligen UNF:aren Avancerad. Här kommer vi att fördjupa oss ännu mer i ämnena man pratar om på "grundkursen".

Hoodies
Inom kort kommer du att kunna beställa dig helt egna huvtröja med UNF Dalarnas nya, snygga profiltryck på. Håll utkik här på hemsidan och på Facebook så ser du när det är dags att beställa.

Plankan, snögubbar och annat viktigt
Om du trodde att vi i DS kan umgås med varann en hel helg utan att det blir något tok så trodde du fel! Här kommer därför en bild på Thereses, Fredriks och Annas fantastiska snögubbe, en bild på när nästan hela DS antar Plankan-utmaningen, och så en tråkig bild på när vi sitter och ser ut som att vi vet vad vi gör ;)

 

8 december 2014

Hej!

Det här är den senaste nyheten här på unfdalarna.se- nämligen DS-nytt!
Under den här fliken kommer vi i Distriktsstyrelsen att ha vår egen lilla blogg. Vi kommer efter våra möten göra ett inlägg om vad som är på gång i UNF Dalarna just nu. Det kan även hända att det kommer upp någon bild eller filmsnutt på oss, så se till att inte missa något!
Håll tillgodo- här kommer det första inlägget!

Vit Jul
Julen närmar sig med stormsteg och UNF-föreningarna i Falun, Orsa och Bjurs har Vit Jul-aktiviteter planerade. På varje förenings Facebooksida kan du se vad de har tänkt göra och när.
Är du intresserad av att vara med och samla in namnunderskrifter från andra som också lovar att fira en nykter jul? Hör då av dig till Andreas! (Kontaktinfo till honom finns under fliken Kontakt)

Högskoleprojektet
Som några redan vet så har vi påbörjat ett projekt tillsammans med Högskolan Dalarna. Målet är att värva högskoleelever och andra unga vuxna för att sedan starta en blandförening. Det är en förening för medlemmar i åldrarna 18-35 år, som ett samarbete med IOGT-NTO.

Föreningsstödspotten
Sitter du i en föreningsstyrelse? Nu finns det ett nytt ställe för din förening att söka pengar ifrån- nämligen Föreningsstödspotten. Efter att vi la ner flera gamla föreningar så fick vi pengarna som de hade kvar, och vi bestämde att de pengarna ska gå tillbaka till er i de aktiva föreningarna.

Synpunktslådan
Du kommer väl ihåg vår suveräna synpunktslåda!? Oavsett om du är missnöjd eller supernöjd med något- skriv det i lådan så att vi får veta!

"Mitt i natten-tok!"
Jag skrev ju där uppe att det kunde komma upp bilder på oss.
Efter senaste mötet bestämde sig några av oss för att leka "Pann i lappan". Såhär såg det ut runt halv ett på natten ;)

Pann i lappan!

 

Logo FacebookUNF Dalarnas Facebook-grupp

Nyheter

Leksands Sommarland!

Den 15 Juli drar IOGT-NTO-rörelsen till Leksand Sommarland tillsammans! För mer information, klicka HÄR!